Haber

Azerbaycan sandık başına gittiğinde kararı ne olacak?

Oğuzhan osman ALIM / Rüstem PEHLİVANLAR / HERKES DUYSUN

BURSA (IGFA) – Azerbaycan Bugün yaklaşık 30 yıl aradan sonra ilk kez bağımsızlığını kazanan bölgelerin de dahil olduğu seçim yapılıyor. Bu oySeçimin hem erken seçim hem de başkanlık seçimi olması da önemli. Gazeteci-Yazar Kamal İlhamoğlu, Herkes Duysun için İlham Aliyev’i erken seçime iten nedenleri ve Azerbaycan’daki demokratik ortamı analiz etti.

“SEÇİMLERİN NASIL SONUÇ OLACAĞINI DÜNYA BİLİYOR”

7 adayla yapılacak. başkanlık seçimleri Seçimlerde hangi adayın daha öne çıktığı konusunda değerlendirmelerde bulunan Gazeteci-Yazar Kamal İlhamoğlu, “Azerbaycan’daki seçimleri dışarıdan değerlendirdiğimizde zihinlerde yanıltıcı bir düşünce hakim olabilir. Azerbaycan’ın iç dinamikleri farklı olduğundan yorum yapabilmek için Azerbaycan’ın iç politikasını iyi bilmek gerekir. Azerbaycan halkı Aliyev Onunla karşılaşan adayların görüşü, bu isimlerin sadece kağıt üzerinde aday olmasıdır. Bu isimler son anda açıklandı. Bize değil Aliyev’e oy verin ‘ geri çekilebilirler. Aslında Azerbaycan’da seçimlerin nasıl sonuçlanacağını bütün dünya biliyor. “Azerbaycan’daki mevcut konjonktür bunu iddia etmemize imkan veriyor.” söz konusu.

“KARABAĞ ZAFERİ ALİYEV’E GÜÇ KATTI”

Azerbaycan’ın geçmişten günümüze devam eden siyasi sorunlarına değinen Kamal İlhamoğlu, “Azerbaycan’ın güncel sorunları siyasi Sorunların ötesinde sağlıklı bir seçim ortamında Aliyev favori gibi görünüyor. Azerbaycan ErmenistanLiderliğinde Aliyev’e karşı savaşı kazanarak Karabağ Geri çekilme Aliyev’i siyasi açıdan güçlü bir konuma getirdi. “Seçimlerin yüksek demokratik standartlarda yapıldığı senaryoda bile Aliyev bu seçimlerin en büyük favorisidir.” sözlerini kullandı.

“AZERBAYCAN GÜVENDE OLMAK İSTİYOR”

Gazeteci-Yazar Kamal İlhamoğlu da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i erken seçime iten olası nedenlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Azerbaycan’da 2020 Karabağ Savaşı sonrasını ve öncesini farklı bir bakış açısıyla değerlendirmek gerekiyor. Azerbaycan’ın şu anda içinde bulunduğu jeostratejik durum zor koşullar ortaya çıkarabilir. Azerbaycan’ın İran’la ilişkileri, İsrail ile İran arasındaki gerginlik, ayrıca Azerbaycan’ın İsrail’le geliştirdiği ilişkiler, Rusya’da yaklaşan seçimler vb. faktörler, Azerbaycan’ı bu siyasi ortamda kendini güvende hissetmek için seçimleri erken yapmaya itti. “

“ALİYEV LİDERLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYOR”

Şu anda AzerbaycanTürkiye’nin Ermenistan ile barış müzakerelerini sürdürdüğünü hatırlatan İlhamoğlu, Aliyev’in bu müzakerelere güçlü bir şekilde girebilmek için bir an önce seçim yapılmasını ve liderliğini sağlamlaştırmak istediğini kaydetti.

mazgirt-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu